5 hyvää syytä osallistua CrossFit Games Open:eihin

Maailman suurin urheilutapahtuma CrossFit Games Open alkoi perjantaina. Joka vuosi satoja tuhansia ihmisiä ympäri maailman osallistuvat tähän CrossFit yhteisöä yhdistävään tapahtumaan. Tässä top 5 syytä osallistua!

Tuttavallisemmin ”Openit” ovat siis maailmanlaajuinen karsinta, joista parhaimmat pääsevät lopulta osallistumaan USA:ssa järjestettäviin CrossFit maailmanmestaruuskisoihin, eli CrossFit Gameseihin. Vaikkakaan et usko pääseväsi ihan podiumille saakka, kuntopiikin saavuttaminen ei onnistunut tänäkään vuonna tai ”en vaan ole kilpailuhenkinen tyyppi”, syitä osallistua tähän CrossFit maailmaa yhdistävään tapahtumaan on useita.

  1. Open pakottaa sinut mukavuusrajojen ulkopuolelle

Todennäköisesti olet joskus elämäsi aikana osallistunut johonkin kilpailuun. Ehkä kilpailit nuorempana jossain urheilulajissa tai osallistuit vaikka koulussa piirrustuskilpailuun. Muistat varmaan sen jännityksen joka siihen liittyi? Ehkä se jopa oli epämukavaa? Samasta syystä olet luultavasti aikuisuuden myötä jättänyt kilpailuja vähemmälle. Ehkä olet jopa vältellyt epämukavuutta? Haasteet ja niiden tuoma hetkellinen epämukavuus kuitenkin kasvattavat henkisesti. Ilman haasteita et kehity. Lisäksi kilpailu tuo motivaatiota ja inspiraatiota. Kilpailut luovat positiivista painetta ja kuten tiedät, timantit syntyvät paineen alla.

  1. Se on vuosittainen testi

”Openit” ovat myös vuosittainen testi, siitä millä tasolla olet. Ehkä sinua ei kiinnosta kilpailla tai verrata itseäsi muihin, mutta testit ovat myös merkki itsellesi millä tasolla olet. Testit myös paljastavat heikkouksia ja vahvuuksia, joiden kautta opit tuntemaan itsesi ja tasosi paremmin. Tämä tuntemus voi myös johtaa motivaatioon harjoittaa jotain tiettyä osa- aluetta enemmän tulevaisuudessa.

CrossFit Basementin 3 H:n säännön harjoittelun on oltava hauskaa, haastavaa ja harkittua. Heikkouksien paljastaminen ja niiden työstäminen on haastavaa ja se tulee luomaan sisältöä ja merkitystä harjoitteluusi.

  1. Jokainen voi osallistua

CrossFit Games Open on jokaiselle. Sarjoja löytyy kaikille. Voit valita rx sarjan tai skaalatun sarjan. 2021 uutuutena on myös foundations category (aloitteloiden sarja) ja adaptive division (liikuntarajoitteisten sarjan). Näiden lisäksi sarjoja on myös jokaiselle ikäryhmälle, joten löydät kyllä paikkasi. Ei ole väliä oletko vasta aloittanut harrastuksen tai treenannut jo pidemmän aikaa, niin ”openit” ovat jokaiselle.

  1. Se yhdistää sinut maailmanlaajuisen CrossFit yhteisön kanssa

CrossFit harrastukseen kuuluu olennaisena osana myös yhteisö. CrossFit lajina on tarkoitettu jaettavaksi muiden kanssa. Voit tehdä sitä yksin, mutta laji on huomattavasti hauskempaa jaettuna ystävien kanssa. Salin ilmapiiri muuttuu selkeästi karsintojen aikana “odottavammaksi”. Tämän tuntemuksen jakaminen myös yhdistää ihmisiä. ”Openeiden” kautta pääset myös verkostoitumaan ja jakamaan kokemuksiasi muiden CrossFit urheilijoiden kanssa ympäri maailman.

  1. Openeiden taika

”Openeissa” on taikaa. Meiltä löytyy lukemattomia esimerkkejä urheilijoista, jotka ovat saavuttaneet ensimmäiset leukansa, tuplanaruhyppynsä tai muscle upinsa juuri Openeissa. Näitä samoja esimerkkejä on havaittu myös muualla maailmalla. ”The Magic of the Open” sanonta ei ole syntynyt tyhjästä. Openeiden aikana urheilijat ylittävät itsensä ja sitä kautta monesti nousevat aivan uusille tasoille. Uskotko sinä taikaan?

Joten ota riski ja haasta itsesi! Mukaan pääset täältä.

Kansikuva: Minna Ajo

 

 

 

 

 

Shopping Cart