Jooga ja CrossFit

Kuva: mindbodygreen.com

Kuten moni on varmasti huomannut aiemmissa teksteissäni, painotan paljon palautumisen merkitystä. Osaksi se johtuu iästäni (en kuitenkaan myönnä sitä), osaksi kokemuksesta. Olen ollut ammattiurheilun parissa viimeisen vuosikymmenen ja nähnyt monesti miten urheilijat ajavat itsensä alipalautumisen tilaan laiminlyömällä kehonhuoltoa ja palautumista.

Jooga on yksi harjoittelumuoto jota olen käyttänyt parantaakseni palautumista aktiivisesti. Olen kokeillut eri joogalajeja ja tullut siihen tulokseen että parhaiten vastapainoksi kovalle urheilulle sopii lempeämmän koulukunnan joogamuoto. Rankemman koulukunnan joogaajat monesti kutsuvat lempeämpää muotoa mummojoogaksi. No, sitähän se oikeastaan on. Tosin itämaisten oppien mukaan elämässä pitää olla yinin ja yangin eli kovan ja pehmeän tasapaino.

Koska CrossFit on kovaa harjoittelua, vastapainon tulisi olla pehmeämpää. Tämän vuoksi minun valintani on Yin Jooga. Yin joogassa keskitytään pitkiin ja dynaamisiin venytyksiin parantaakseen liikkuvuutta ja tehostaakseen palautumista. Lisäksi joogalla on myös positiivinen vaikutus psyykkeeseen. Jooga vähentää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä. Myös moni ammattiurheilija on kertonut kisapsyykkeensä parantuneen joogan ja sen tuoman paremman keskittymisen myötä.

Kuva: walnutcrossfit.com

Keho ei erota psyykkistä stressiä fyysisestä. Kehon stressihormonit nousevat molemmista samalla tavalla. Siitä johtuen on huollettava sekä kehoa että nuppia. Ja mikäs sen parempaa kun että molemmat hoituvat samaan aikaan?

Jooga opettaa kehotietoisuutta mikä on erittäin tärkeää kun harjoitellaan kovaa. Omaa kroppaa pitää osata kuunnella ja hellittää silloin kun keho alkaa varoittelemaan ylikuormituksesta. Jooga opettaa myös olemaan hetkessä joka taas vaikuttaa keskittymiskykyyn. Näin ollen joogasta voisi sanoa sen olevan erittäin hyödyllistä eteenkin kilpailijoille myös harrastajille jotka treenaavat kovaa.

Tästä syystä olemme päättäneet lisätä CrossFit Basementin tarjontaan Yin/Flow Joogan Torstaisin klo 19-20. Haluamme tarjota teille mahdollisuuden harjoittaa joogaa myös kotisalilla erittäin edulliseen hintaan. Kiinnostuneille joogan alkeet workshop 13.3, ilmoittautuminen tästä: https://www.wodconnect.com/crossfit-basement/seminars/252 . Tämä on tavallaan “Joogan On Ramp” eli alkeet käydään hieman syvällisemmin läpi.

Suosittelen jokaista kokeilemaan. Itse hyödyn siitä paljon ja uskon myös että moni muukin hyötyisi tästä. Ei muuta kun Namaste v…. !

Kuva: miyoga.net
Shopping Cart