Uusi treenisykli- CrossFit main site ohjelmointi

Kuten tarkkasilmäiset ovatkin jo huomanneet, uusi treenisykli on käynnissä. Vielä tarkkasilmäisemmät ovat jopa saattaneet huomata että ko treenisykli poikkeaa hieman Basementin perinteisestä ohjelmoinnista.

Haluamme taata parhaan mahdollisemman ohjelmoinnin ja sen takia “ohjelmointi neuvostomme” kokoontuu säännöllisesti. Valmentajat palaveroivat yhdessä ja laativat ohjelmoinnin. Nyt päätimme kokeilla CrossFit main siten virallista ohjelmointia.

CrossFit main site www.crossfit.com on olennainen osa CrossFit:n historiaa. 2000- luvun alussa Greg Glassman ja kumppanit päättivät ruveta pyörittämään “blogia” mihin he julkaisevat päivän treenit aka Wod- workout of the day. Sivu oli kaikille ilmainen (kuten tänäkin päivänä) ja saavutti nopeasti maailmanlaajuisen suosion. Treenit olivat tunnettuja kovuudestaan ja toiminnallisuudestaan. Wod:it olivat eteenkin suosiossa viranomaisten kuten palomiesten, poliisien ja sotilaiden parissa.

Main site ohjelmointi on suosion myötä myös herättänyt paljon vastustusta. Moni kritisoi kovuutta, sitä miten harjoitusohjelma ajaa “ylikuntoon” ja loukkaantumisiin. Monet kritisoijat ovat henkilöitä jotka eivät koskaan ole treenanneet virallisella CrossFit salilla, mutta osa on myöskin entisiä CrossFit Inc:n palkkalistoilla olleita valmentajia.

Mielestäni ohjelmoinnissa ei ole mitään vikaa. Olen katsastanut sitä melko kriittisin silmin itsekin ja kyseenalaistanut monta asiaa. Mielipiteeni on kuitenkin että ohjelmointi on todella hyvä. Ongelma on lähinnä sen tulkinta. CrossFit.com on postannut ohjelmiaan kohta 15v ajan. Kokemusta siis löytyy. Suosio ja asiakkaiden palautteet kertovat että ohjelmointi myös toimii. Toki on selvää että jos ohjelmoidaan yksi ohjelma n 10 miljoonalle käyttäjälle, niin kyseessä ei ole räätälöity ohjelma jokaisen asiakkaan tarpeeseen. Kyseessä on yleinen ohjelma joka sopii kaikille omaan kuntotasoon suhteutettuna.

CrossFit.com ohjelmointi on korkea intensiivinen mutta volyymiltään melko matala. Esim voima- ja metcon päivät ovat erikseen. Tämä vähentää kuormittavuutta huomattavasti. Voimapäivissä ei esim ole apulikkeitä vaan pelkkä pääliike. MetCon:t saattavat olla melko raskaitakin ja tästä syystä järkevä skaalaaminen on tärkeässä roolissa. Tärkeää tämän tyyppisessä ohjelmoinnissa on kuunnella omaa kehoaan. Mikäli väsymys painaa edellisestä päivästä on syytä ottaa iisimmin. Valitse skaalauksesi myös kuormittuvuus tasosi mukaan, ei pelkästään kykysi mukaan. Voit silti tehdä saman wod:n kun muut. Skaalaat vaan joko painoissa, toistoissa, intensiteetissä tai miten nyt sitten keksitkään.

Kaiken kukkuraksi, CrossFit.com ohjelmointi sopii täydellisesti Helsinki Showdown karsintojen valmisteluun. Karsinnat alkavat n kuukauden päästä joten nyt kannattaa paukuttaa CrossFittia!!!

Shopping Cart