Kohti ensimmäistä leukaa: Jätä kumppari!

Kuulutko kenties siihen ryhmään joka on jo vuosia vetänyt leukoja kuminauhan avulla, mutta ensimmäistä leukaa ilman kuminauhaa ei vielä ole tullut? Mikäli kuulut, tämä teksti on sinulle.

Leukojen skaalaus kuminauhan avulla on loistava vaihtoehto, mikäli et ole koskaan tehnyt leuanvetoja. Kuminauha on turvallinen skaalaus vaihtoehto ja se antaa kuminauhan leveydestä riippuen juuri sen verran vauhtia kun tarvitset jotta saat vedettyä leuan yli tangon suorilta käsiltä.

Kuminauhaskaalaus perustuu vauhtiin. Eli se antaa juuri sen verran vauhtia kun tarvitset, jotta liike kevenee sen verran että saat leuan vedettyä liikkeen lopussa lähes omin lihasvoimin. Tässä piilee myös kuminauhaskaalauksen sudenkuoppa.

Ongelma siis on se että kuminauhalla leukoja vedettäessä, kuminauha avustaa sinua eniten liikkeen alkuvaiheessa jolloin kuminauha on venyttyneimpänä. Tästä johtuen, lihakset jotka tekevät työn vedon alkuvaiheessa jäävät vaille ärsykettä mikäli aina käytät kuminauhaa tehdessäsi leukoja. Toisin sanoin, kyseiset lihakset saavat vähemmän harjoitusta ja näin ollen jäävät heikoiksi.

En missään nimessä ole ehdottamassa että jätät kuminauhan kokonaan. Kuminauha on loistava työkalu opettamaan leuanvedon mekaniikkaa. Saattaa olla kuitenkin aiheellista katsastaa muitakin vaihtoehtoja, mikäli olet jumiutunut kuminauha progressioon. Alla olevassa videossa on muutama vaihtoehto millä saat vaihtelua leuanvedon harjoitteluun.

Shopping Cart