Palautusprotokolla- top 5 vinkkiä palautumiseen

Aivan kuten treenipäiviäkään ei kannata jättää sattuman varaan, ei myöskään palautumista kannata. Kun asioita haluaa tehdä parhaalla mahdollisella tavalla, on hyvä olla jonkinnäköinen suunnitelma minkä mukaan edetä. Seuraavassa Basementin top 5 vinkit palautumisen optimoimiseen.

Nuku

Palauttavana päivänä kannattaa satsata unen määrään ja laatuun. Mikäli treenipäivinä ei päikkäreitä kerkeä ottamaan, niin palauttavana päivänä voi sellaiset nauttia mikäli maistuu. Uni on lääke moneen vaivaan joten sitä kannattaa harrastaa mahdollisimman paljon.

Juo vettä

Treenipäivänä on helppo muistaa veden juonti, mutta palauttavana-/ lepopäivänä sen helposti unohtaa. Juo tarpeeksi myös palauttavana päivänä, se auttaa monessa elintoiminnossa. Keho tarvitsee vettä “huuhtoutuakseen” kehoon kertyneestä kuonasta.

Syö

Syö tarpeeksi kulutukseesi nähden äläkä unohda vitamiineja ja mineraaleja. Palauttavana päivänä voit syödä hieman vähemmän kun treenipäivänä, mutta mikäli ylipaino ei ole ongelmana voit hyvin syödä kuten treenipäivinäkin. Keho tarvitsee energiaa myös palautumiseen, joten vaikkakaan nälkä ei ole yhtä suuri kun treenipäivänä kannattaa silti syödä. Urheilija ei syö nälän mukaan, vaan tarpeen mukaan. Älä jätä tätäkään sattuman varaan!

Liiku

Palauttavana päivänä ei missään nimessä pidä maata sohvan pohjalla tekemättä mitään. Optimaaliseen palautumiseen tarvitaan myös liikettä ja verenkiertoa. Liiku siis, mutta selkeästi matalammalla intensiteetillä ja/tai volyymillä. Voit huoletta käydä juoksemassa tai uimassa. Mene ulos ja tee jotain aktiivista. Voit jopa nostaa rautaa, kunhan sen osaa tehdä palauttavasti eli kevyesti. Saa hengästyä, mutta väsymystä ei haeta.

Kylmä- kuuma -hoito

Käy vuorotellen saunassa ja avannossa. Se, jos mikään tekee ihmeitä! Jos ei löydy avantoa tai saunaa, toteuta sama kotona suihkussa. Se lisää verenkiertoa ja rentouttaa lihaksia. Kylmä- kuuma -hoidolla parasympaattinen hermosto aktvioituu taatusti ja keho siirtyy palautuksen kannalta välttämättömään lepotilaan.

Kevään On Ramp alkeiskurssit menee kun kuumille kiville! Nyt kannattaa hypätä mukaan mikäli haluaa kesällä olla kunnossa! Klikkaa tästä saadaksesi lisää infoa.

Shopping Cart