Kaksi liikettä jota tulisi tehdä joka päivä

On olemassa tiettyjä lihasryhmiä jotka vaikuttavat merkittävästi tuki- ja liikuntaelinvammoihin ennaltaehkäisevästi ja parinmuodostukseen positiivisesti. Nämä lihakset lihasryhmät ovat pakarat ja takaolkapäät/lapojen seutu.

Kyseiset lihasryhmät ovat tyypillisesti passiivisessa tilassa, mikä johtaa asentojen vääristymiseen ja sitä kautta nivelten kulumiin, loukkaantumisiin ja kiputiloihin. Esimerkkinä päätteellä työskenteleminen on tyypillisesti asento missä tietyt lihakset passivoituvat.

Jos kaksi lihasryhmää monesta pitää valita, joilla saa mahdollisimman korkean tuoton sijoitetulle ajalle, ne ovat pakarat ja takaolkapäät/ lapojen seutu. Vahvat pakarat ennaltaehkäisevät selkä-, polvi- ja nilkkavaivoja. Heikot pakarat vääristävät selän asentoa ja vaikeuttavat alaraajojen hallintaa. Alaraajojen hallinnan puutteesta johtuen nivelet saattaa kulua, joka luonnollisesti lisää loukkaantumisriskiä.

Takaolkapäiden ja lapaluun seudun lihasten ollessa heikot, olkapää kääntyy eteenpäin rintalihasten kiristyessä. Samalla tavalla kun alaraajoissa, raajan virheasennot johtavat vaivoihin. Onneksi näihin hyvin yleiseen oireisiin löytyy lääke! Aktivoimalla ja harjoittamalla kyseisiä lihaksia voimme vaikuttaa ennaltaehkäisevästi moneen tyypilliseen urheilun tuomaan vaivaan.

Katso video alla ja ota vastaan Basementin sijoitusvinkit.

Tee kyseisiä liikkeitä 2-3 sarjaa päivittäin. Luonnollisesti voit valita vaihtoehtoisiakin liikkeitä jotka vahvistavat kyseisiä lihasryhmiä. Toistomäärät voi olla hieman pidemmän puoleisia, n 10-25 toistoa submaksimaalisesti, eli älä vie sarjoja läheskään maksimitoistomääriin saakka. Idea on vaan hermottaa ja pumpata niihin hieman verta.

Ja nyt kaikki pumppailemaan!

Shopping Cart